Najnovije

Koga će u Gradskom vijeću Otočca podržati Goran Bukovac?

17 svibnja, 2021 | by G.N.P / Z. Bogdanić
Koga će u Gradskom vijeću Otočca podržati Goran Bukovac?
komentar dana
0

Jučerašnji izbori za gradonačelnika i Gradsko vijeće Otočca pokazali su kakav je trenutno omjer političkih snaga u gradu. Relativni pobjednik izbora je dosadašnji gradonačelnik Stjepan Kostelac. Najveći gubitnik je svakako otočki HDZ na čelu sa Branislavom Šutićem kojemu su građani jučer pokazali što misle o njegovoj destruktivnoj politici koju je vodio u posljednje četiri godine.

Niti jedna stranka nije dobila dovoljno mandata da ima većinu u Gradskom vijeću tako da će se dvije od tri političke opcije svakako morati udružiti kako bi Gradsko vijeće uopće funkcioniralo. Tu se postavlja logičko pitanje sa kim će se udružiti kandidati sa liste Gorana Bukovca koji su osvojili četiri mandata u Gradskom vijeću Otočca.

Goran Bukovac je bio žrtva Šutićeve autokratske vladavine u otočkom HDZ-u. U to se uvjerio i osobno kada mu Šutić nije dozvolio da se kandidira za predsjednika otočkog HDZ-a.

Eventualnim udruživanjem sa listom Branislava Šutića u Gradskom vijeću Otočca Goran Bukovac bi podržao destruktivnu politiku kojom su Šutić i HDZ upropaštavali Otočac u protekle četiri godine. Tu se pojavljuje i Karlo Starčević koji je podržao listu Gorana Bukovca i koji također od druge strane očekuje poslušnost i poniznost.

Hoće li se Goran Bukovac uspjeti oduprijeti pritiscima Šutića i Starčevića i zaboraviti na slogan „Budi svoj“ vidjet ćemo uskoro.  

G.N.P/Z.B.

Comments are closed.