Najnovije

Ministarstvo kulture potvrdilo, župnik Šporčić i Telemach Hrvatska d.o.o. prekršili zakon!

22 rujna, 2021 | by G.N.P
Ministarstvo kulture potvrdilo, župnik Šporčić i Telemach Hrvatska d.o.o. prekršili zakon!
Komentar
0

Pisali smo nedavno o tome da je mobilni operater Telemach Hrvatska d.o.o., uz blagoslov otočkog župnika mons. Tomislava Šporčića, započeo sa uređenjem jednog dijela tornja crkve Presvetog trojstva u Otočcu kako bi se u istome smjestila oprema za 4G i 5G mrežu.

Kako smo neslužbeno doznali, nakon emitiranja priloga na TV Loki, radovi su obustavljeni po nalogu Konzervatorskog odjela u Zadru i na tome se stalo. Prije 15-ak dana poslali smo upit u Ministarstvo kulture, u čijoj su nadležnosti i konzervatorski odjeli, o tome da li je Telemach Hrvatska d.o.o. zatražio dozvole za ugradnju telekomunikacijske opreme u toranj crkve Presvetog trojstva u Otočcu.

Odgovor smo dobili i glasi ovako: “…slijedom Vašeg pitanja obavještavamo Vas da mobilni operater Telemach Hrvatska d.o.o. nije do sada zatražio izdavanje niti jednog akta koji bi se odnosio na zahvat ugradnje opreme za emitiranje mobilnog signala u zvonik Župne crkve Presvetog Trojstva u Otočcu.“

Sličan odgovor dobili smo i 18. kolovoza 2021. od Biskupskog ordinarijata u Gospiću: “ovaj Biskupski ordinarijat u Gospiću nije dao nikakvu potrebnu suglasnost za postavljanje teleoperaterskih antena na župnu crkvu u Otočcu.“

Iz ovih odgovora više je nego jasno da je otočki župnik mons. Tomislav Šporčić svojevoljno dao prostor Župne crkve na korištenje teleoperateru za ugradnju opreme za 4G i 5G mrežu. Na taj je način prekršio i zakone Republike Hrvatske koji jednako vrijede za njega kao i za one kojima svake nedjelje priča o poštenju i moralu!

G.N.P/Z.B.

Comments are closed.

More in Komentar
Imamo dokaz da bi stoka sitnog zuba mogla ostati žedna zbog nečije pohlepe prema Gackoj?

Već nekoliko mjeseci se šuška o tome da bi se sa izvora rijeke Gacke sproveo hidrotehnički tunel do Hrmotina kod...

Close