Najnovije

Na Plitvicama održana regionalna konferencija „Jačanje borbe protiv ekološkog kriminaliteta u jugoistočnoj Europi“

16 studenoga, 2023 | by G.N.P / Z. Bogdanić
Na Plitvicama održana regionalna konferencija „Jačanje borbe protiv ekološkog kriminaliteta u jugoistočnoj Europi“
Vijesti
0

PLITVIČKA JEZERA – 14. i 15. studenoga u hotelu Jezero održala se je regionalna konferencija  „Jačanje borbe protiv ekološkog kriminaliteta u jugoistočnoj Europi“, a koja je organizirana u sklopu francusko-hrvatskog strateškog partnerstva koje su 25. studenoga 2021. potpisali predsjednik Francuske Republike Emmanuel Macron i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković uz potporu Europske komisije. Konferencija je okupila 80 sudionika iz civilnog društva, međunarodnih i regionalnih organizacija, te profesionalce iz pravosuđa i agencija za provođenje zakona.

Osim međunarodnih i regionalnih organizacija kao što su Vijeće Europe, UNDC, OESS, Europol, Frontex, Regionalno vijeće za suradnju, na navedenoj konferenciji sudjeluju i predstavnici tijela i organizacija nadležnih za područje ekološkog kriminaliteta iz Francuske, Hrvatske, Austrije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova, Sjeverne Makedonije, Albanije, Grčke i Bugarske.

Ova konferencija promiče regionalnu suradnju u području borbe protiv ekološkog kriminal, te se bavi uključenošću civilnog društva i odnosima između država i građana, ulogom međunarodnih organizacija i europskih mreža za zaštitu okoliša, specijalizacijom pravosuđa i najboljim praksama u provedbi zakona.

Zajedno su predstavnici država, međunarodnih organizacija i europskih namjenskih mreža razmotrili stanje u jugoistočnoj Europi i definirali konkretne akcije koje se mogu poduzeti za jačanje regionalnih partnerstava i borbu protiv ovog oblika kriminala.

PULS

foto: PULS

Comments are closed.