Najnovije

Najava: Kako pomoću Mindfulnessa voditi sebe i druge i lakše prebroditi ova izazovna vremena?

30 studenoga, 2022 | by G.N.P / Z. Bogdanić
Najava: Kako pomoću Mindfulnessa voditi sebe i druge i lakše prebroditi ova izazovna vremena?
Događanja
0

OTOČAC- Book caffe Paradiso Otočac ugostiti će 02. prosinca dr.sc. Branku Novosel, direktoricu tvrtke Littera d.o.o., ravnateljicu Otvorenog učilišta Littera te predsjednicu centra za neuroedukaciju i razvoj istog naziva. Gostovanje je organizirano povodom Međunarodne konferencije o ženskom poduzetništvu “Žene i točka” u organizaciji HGK ŽK Otočac. U nastavku donosimo tekst najave kojeg potpisuje Tamara Jurković, vlasnica Book caffe-a “Paradiso” Otočac te organizatorica ovog događanja.

Branka Novosel pravi je primjer podrške rastu i razvoju kakav Gacka i Lika doista trebaju. Ovoga puta radi se o dijeljenju svojeg znanja i stručnih vještina kako bi našoj publici pokušali dati odgovore na neka pitanja koja nas vjerujem većinu muče.

Kako toksični stres može upravljati našim emocijama? Što je zapravo tuga i zašto je ona dobra? Može li mindfulness biti game changer te kako radi revoluciju u zdravlju, sportu, biznisu te osobito edukaciji? Ima li potencijala da nam život učini lakšim, da budemo zadovoljniji i sretniji?

U današnjim obrazovnim sustavima širom svijeta, a najčešće su to škole, razina stresa nije normalna ni zdrava – djeca su izložena toksičnim razinama. Što je tome uzrok i kako možemo pomoći djeci? U drugom dijelu večeri govorimo o tome koje su velike blagodati eteričnih ulja ako njima svakodnevno  mirisno animiramo prostor u kojem živimo i stvaramo?   

Gotovo punih 5 godina book cafe Paradiso na svojim eventima predstavlja različite domaće potencijale Gacke i Like, lokalne kreativce, obrte, pojedince i OPG-e da bi konačno došao red i na proizvod koji je rezultat vlastite kreativnosti. Radi se o mješavini organskih eteričnih ulja koja je ime dobila po japodskoj boginji šume, Tiani. Cjeloviti proizvod čini mirisno ulje naših poznatih biljaka  i domaći potpourri. Namjera je u jednoj malenoj bočici sačuvati svježinu šume i rijeke Gacke kako bi gosti doživljaj prekrasne prirode u kojoj su boravili ponijeli sobom u vlastiti dom.

Ovo je ujedno i poziv svim privatnim iznajmljivačima da nam se pridruže u petak te da svojom podrškom pomognu HGK ŽK Otočac te Kulturnoj udruzi za baštinu i stvaralaštvo Baštinica u brendiranju Otočca i Gacke kao izuzetno vrijednog i posebnog lokaliteta gdje su nekada živjeli Japodi. Ne tako davno pokrenula se lavina o Japodiji, na svima nama je da kotrljamo daljnje grude snijega. Možda još netko baš u ovu večer dobije inspiraciju i osmisli vlastiti proizvod kojim svi zajedno na krilima nekih novih atrakcijskih osnova možemo ići naprijed.         

I za kraj ostavljamo poruku koju mindfulness uvijek nosi, a može imati doista široku primjenu:

Ovaj trenutak možda nije savršen, nije baš onakav kako bi ti htjela/htio, ali to je sve što imaš sada i ovdje. Tako je kako je. I uskoro će biti drugačije.

Book caffe Paradiso / T. Jurković

Comments are closed.