Najnovije

Okrugli stol „Japodija i turizam / Obogaćivanje iskustva posjetitelja integriranim pristupom“

21 lipnja, 2023 | by G.N.P / Z. Bogdanić
Okrugli stol „Japodija i turizam / Obogaćivanje iskustva posjetitelja integriranim pristupom“
Vijesti
0

OTOČAC – Okrugli stol ” Japodija i turizam / Obogaćivanje iskustva posjetitelja integriranim pristupom” održati će se 7. srpnja 2023. godine s početkom u 11 sati, u velikoj dvorani HGK – Županijske komore Otočac, na adresi Kralja Zvonimira 16 – 1. kat, u Otočcu.

Na ovogodišnjem okruglom stolu govoriti će se o razvoju novih kulturnih iskustava, ruta i itinerera, događaja i proizvoda baziranih na baštini Japoda, kao i novih marketinških kanala kao što su utjecajni i iskustveni marketing te kako se kreativnost može kombinirati s održivim poslovnim praksama.

Ciljevi okruglog stola o potencijalima kulturno-povijesne baštine Japoda za razvoj poduzetništva, kojeg HKG ŽK Otočac realizira u suradnji s partnerima iz Grada Bihaća i PK USK su:

  • Potaknuti pokretanje novih poduzetničkih inicijativa temeljenih na kulturno-povijesnoj baštini Japoda.
  • Razmijeniti iskustva i znanja o mogućnostima korištenja kulturno-povijesne baštine Japoda za razvoj poduzetništva.
  • Poticanje edukacije i osnaživanje lokalne zajednice i poduzetnika u području kulturno-povijesne baštine Japoda kako bi se osigurao dugoročni razvoj i održivost.
  • Povezati žene koje se bave kulturno-povijesnom baštinom Japoda s drugim poduzetnicima, stručnjacima i institucijama kako bi se osigurala daljnja podrška i razvoj.
  • Postavljanje temelja za buduću međunarodnu suradnju i jačanje trgovinsko – gospodarskih odnosa i drugih poslovnih veza između lokalnih zajednica, tvrtki i organizacija Ličko-senjske županije i Unsko-sanskog kantona, posebno na razvoju kulturno-turističkih projekata i inicijativa.

U panelu, kojim će moderirati Manja Kostelac-Gomerčić, predsjednica Kulturne udruge za baštinu i stvaralaštvo „Baštinica“ i predsjednica Strukovne podgrupe kulturnog turizma ŽK Otočac, sudjeluju: doc. dr. sc. Romana Lekić, prof. struč. stud., v.d. Pročelnica Odjela za turizam na Veleučilištu Bernays, Snježana Bogdanić, kustos Muzeja Gacke, Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac i Midhada Midžić, direktorica JU “Zavod za zaštitu kulturnog naslijeđa” iz Bihaća, Bosna i Hercegovina.

Okrugli stol tradicionalno organiziraju Strukovna podgrupa kulturnog turizma HGK – Županijske komore Otočac, Kulturna udruga za baštinu i stvaralaštvo “Baštinica” i Muzej Gacke.

HGK ŽK Otočac / I.B.

Comments are closed.