Najnovije

Otvorena izložba „Otočac Time Travel“

10 lipnja, 2022 | by G.N.P / Z. Bogdanić
Otvorena izložba „Otočac Time Travel“
Kultura
0

OTOČAC – Večeras je u Gackom pučkom otvorenom učilištu Otočac otvorena dvadeset i prva izložba ciklusa „Lokalni umjetnici u Muzeju“ predstavila je stvaralaštvo lokalne autorice – Irene Banić – čiji su radovi u Muzeju Gacke i Gackom pučkom otvorenom učilištu Otočac prvi put izloženi na samostalnoj izložbi. Na izložbi je predstavljeno oko 50 radova podijeljenih u nekoliko ciklusa među kojima se posebno ističu pasteli iz ciklusa „Otočac Time Travel“ koji je nastao kao svojevrsni hommage jednoj mladosti.

Upravo ovi radovi podsjetnik su na specifične lokacije u gradu i okolici – Vukine stepenice, gradski park, kameni most u donjem gradu, Humac, mlinice u Sincu ili jezero u Švici – uz koje različite generacije vežu različita sjećanja i kreiraju različita značenja. Kako ta sjećanja ne bi ostala zaboravljena i nezabilježena autorica je na otvorenju izložbe odlučila sudionike potaknuti na interakciju i to postavljanjem poštanskog sandučića u koji mogu ubaciti svoje bilješke vezane za specifične lokacije koje su obilježile pojedine periode njihovih života.

Poštanski sandučić ostaje otvoren do 15. srpnja, do kada traje i izložba, a svi oni koji žele podijeliti svoje otočke priče mogu ih poslati na adresu „Gacko pučko otvoreno učilište Otočac, Trg Dražena Bobinca 2, 53220 Otočac“ s napomenom „Za otočke priče“ ili na e-mail muzej.gacke@gmail.com. Izložbu financijski podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Grad Otočac, a do 15. srpnja 2022. moguće ju je razgledati sukladno radnom vremenu Muzeja Gacke: ponedjeljkom, utorkom i srijedom od 8 do 15 sati, četvrtkom i petkom od 9 do 19 te subotom od 12 do 18 sati.

Muzej Gacke

foto: Muzej Gacke

Comments are closed.