Najnovije

Predsjednik otočkog HDZ-a osuđuje politiku podjela koju je upravo on provodio u djelo!

10 svibnja, 2022 | by G.N.P / Z. Bogdanić
Predsjednik otočkog HDZ-a osuđuje politiku podjela koju je upravo on provodio u djelo!
komentar dana
0

Jučer je na lokalnim portalima osvanulo priopćenje HDZ-a Grada Otočca kojega je potpisao predsjednik Kristijan Bakarić. Njegovo priopćenje nismo objavili zbog priziva savjesti koji je u Hrvatskoj u posljednje vrijeme postao jako popularan jer smatramo da je to priopćenje u najmanju ruku licemjerno.

Naveo je Kristijan Bakarić cijeli niz projekata koji su uvršteni u ovogodišnji proračun Grada Otočca što je vrlo pohvalno. U nabrajanju silnih planova za budućnost našega grada nije zaboravio spomenuti ni bivšega gradonačelnika Otočca Stjepana Kostelca koji je po njemu kriv za sve loše u Otočcu.

No, krenimo redom. Isti taj Kristijan Bakarić ušao je u Gradsko vijeće Grada Otočca 2017. godine kao član HSP ali je uskoro postao „nezavisan“. Kao što to biva i u životu, na prvu je „kliknuo“ sa tadašnjim predsjednikom Gradskog vijeća Branislavom Šutićem i postao njegov potpredsjednik. Te 2017. godine počinje najgore razdoblje za Otočac još od turskih vremena. Dobro se sjećamo odluka većine u Gradskom vijeću čiji je sudionik bio i gospodin Bakarić a koje su bile štetne za Otočac. Pokušao je opstruirati izgradnju novoga krila dječjeg vrtića Ciciban lažnim optužbama za kriminal na račun tadašnjeg rukovodstva Grada Otočca. Glasao je i za proračun za 2020. godinu kojega je ministar financija Zdravko Marić proglasio nezakonitim, ali on i HDZ nisu u tome vidjeli ništa sporno. Toliko o njegovoj „brizi“ za Otočac

Kristijan Bakarić glasao je protiv modernizacije školske nastave kupovinom pametnih ploča za Osnovnu školu Zrinskih i Frankopana za što je iz gradskog proračuna bilo osigurano 100 tisuća kuna, a sada je pun brige i razumijevanja za iste te učenike. Na prijedlog Kristijana Bakarića u proračunu za 2020. godinu ukinuto je 300 tisuća kuna namijenjenih poticanju razvoja obrta, malog i srednjeg poduzetništva, a sada spominje tešku ekonomsku situaciju koju treba premostiti. Više u članku OVDJE.

Kristijan Bakarić je u pandemijskoj 2020. godini zajedno sa tadašnjim predsjednikom i potpredsjednikom GV-a Otočca Branislavom Šutićem i Ivicom Oreškovićem Futrijem primio oko 25 tisuća kuna za svoj „rad“ u Gradskom vijeću. Problem je bio u tome što se u tom razdoblju nije održala niti jedna sjednica Gradskog vijeća, ali on u tome nije vidio ništa nemoralno. Više u članku OVDJE.

Spominje on političke podjele i netrpeljivosti što je naštetilo otočkom HDZ-u zaboravljajući da je upravo on, uz glavnoga inicijatora Branislava Šutića, bio najaktivniji u tim podjelama.

Sada se Kristijan Bakarić posipa pepelom zbog grijeha HDZ-a glumeći veliku brigu za grad i građane Otočca. Nažalost, toliko pepela nema ni u cijeloj Gackoj dolini.

Foto: HDZ Otočac

G:N:P/Z. Bogdanić

Comments are closed.