Najnovije

Proglašeni najbolji sportaši Ličko–senjske županije

10 veljače, 2024 | by G.N.P / Z. Bogdanić
Proglašeni najbolji sportaši Ličko–senjske županije
Vijesti
0

GOSPIĆ – Zajednica sportova Ličko–senjske županije jučer 9. veljače u prepunoj dvorani KIC-a Gospić organizirala je svečanost povodom Dana sporta Ličko-senjske županije ujedno i proglašenja najboljih sportaša Ličko–senjske županije za 2023. godinu. Dobitnicima su čestitali državni tajnik Tomislav Družak, glavni tajnik HOO Siniša Krajač i zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić.

Zamjenica župana uz čestitke nagrađenim sportašima i laureatima navela je kako Ličko-senjska županija neprestano povećava ulaganja u sport na svim razinama ako bi se sto više djece i mladih uključilo u aktivno bavljenje sportom.

U svojem govoru glavni tajnik HOO Siniša Krajač prenio je pozdrave cijele olimpijske obitelji i čestitao domaćinima na stalnim ulaganjima u sport Ličko-senjske županije, što je evidentno po sportskim terenima i sve boljim rezultatima. 

Dobitnici nagrada (prema kategorijama):

Posebne nagrade u kategoriji doprinosa razvoju sporta u 2023. godini dobili su Dražen Sladović, Predrag Bakarić, Igor Šuper, Ivica Sušić, Tamara Stilinović, Marko Mataija, Josipa Milković, Matija Podnar, Snježana Jurinić, NP Plitvička jezera, Kroma d.o.o. Gospić i Lika-ceste.

Priznanje za medijsku promociju sporta „Grga  Rupčić“ primio je Zoran Orešković, dok je najbolji dječji vrtić Ličko-senjske županije Dječji vrtić „Pahuljica“ iz Gospića.

U kategoriji Perspektivnih sportaša i sportašica – mlađi uzrasti Ličko-senjske županije u 2023.g, nagrade su dobili: Ivano Krpan,član Taekwondo kluba Gacka, Šime Badurina iz  Taekwondo kluba Novalja, Mladen Marković, član Rukometnog kluba Gospić i Anja Rukavina također iz Rukometnog kluba Gospić.

U kategoriji perspektivna sportska ekipe u mlađim uzrastima Ličko-senjske županije u 2023.g. nagradu su dobili: dječaci 2008./2009. Rukometnog kluba Gospić i Ženski rukometni klub Senia iz Senja. 

U kategoriji najboljeg sportaša i sportašice do 18 godina starosti, nagradu su dobili: Romano Bako član Hrvačkog kluba Gospić, Jelena Marincel iz Taekwondo kluba Gacka, Laura Trol članica Taekwondo kluba Novalja i Borna Benković članica Ženskog košarkaškog kluba Gospić.

U kategoriji Najbolji trener Ličko-senjske županije u 2023.g nagradu je dobio Tomislav Lopac. 

U kategoriji za najboljeg sportaša i sportašicu Ličko-senjske županije u 2023. nagradu su dobili: Rino Mašić član Kluba za obaranje ruku Arktos i Karla Lončar članica Taekwondo kluba Gacka.

Najbolji muški sportski klub Ličko-senjske županije u 2023. je Rukometni klub Senj. 

U kategoriji za najbolji ženski sportski klub Ličko-senjske županije u 2023. nagradu je dobio Ženski kuglački klub Plitvice. 

Nagradu za životno djelo u sportu Zajednica za 2023.godinu dodjeljuje Budimiru Peraniću kao osobi koja je sport Ličko-senjske županije zadužila kroz nogomet.

LSŽ/A.M.

foto: LSŽ

Comments are closed.