Najnovije

Suncokret ruralnog turizma Hrvatske: Ličko-senjska županija slavi izvrsnost ruralne turističke ponude

5 travnja, 2023 | by G.N.P / Z. Bogdanić
Suncokret ruralnog turizma Hrvatske: Ličko-senjska županija slavi izvrsnost ruralne turističke ponude
Turizam
0

GOSPIĆ – Jučer je u dvorani za sastanke Ličko-senjske županije održan prijem povodom dodjele nagrada “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske-Sunflower Award” za 2022.godinu. Na prijemu je nazočio ličko-senjski župan Ernest Petry koji je još jednom čestitao laureatima na postignutim uspjesima.-Za danas nam je bila želja ponovno okupiti sve turističke djelatnike koji su dobili nagrade „Suncokret ruralnog turizma za prošlu godinu. Također će ovo biti još jedna promidžba uspjeha tih vrijednih ljudi.

Između svih prijavljenih za ovu laskavu titulu koordinirao je direktor županijske Turističke zajednice Ivan Radošević kojemu se posebno zahvaljujem. Ličko-senjska županija ima mnoštvo pripremljenih projekata iz svih sfera gospodarskog razvoja, pa tako i iz turizma. Hvala svima vama koji pratite ta zbivanja i nastojite se prijaviti na što više natječaja. Naša županije je lani dobila nagradu za odlično organiziranu manifestaciju „Jesen u Lici“ na kojoj je većina vas nazočnih izložila svoje sadržaje. Trenutno razvijamo mnoge projekte za koje sam uvjeren da će polučiti odlične rezultate. Sada bih dao riječi predsjednici Kluba članova selo Dijani Katici koja je ujedno glavna pokretačica ove afirmativne akcije, istaknuo je župan Ernest Petry.

Predsjednica Kluba udruge selo Dijana Katica izrazila je zadovoljstvo što se ponovno našla s nagrađenim ličkim OPG-ima, udrugama i privatnim agencijama koje iza sebe imaju velike turističke uspjehe.

Kao Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj mi smo nedavno obilježili 25 godina postojanja. Lani smo organizirali jubilarnu, desetu po redu dodjelu nagrada Kluba članova selo. Ljudi u ruralu rade krasne projekte pa smo po cijeloj Hrvatskoj dobili mnoštvo odličnih turističkih hotela i sadržaja. Nagrade se dodjeljuju u osam kategorija za koje se natjecao 161 kandidat iz Hrvatske i BiH. Laureate je odabrala peteročlana komisija stručnjaka. Pri tome su obišli sve kandidate kako bi se uvjerili u njihovu ponudu, sadržaje i kvalitetu ponude. Suradnja s Ličko-senjskom županijom je odlična, proveli smo mnoštvo edukacija, lani ste sudjelovali na V. Međunarodnom kongresu o ruralnom turizmu i iza vas je zamjetan napredak u svakom turističkom segmentu. U kategoriji aktivni turistički sadržaju brončanu povelju dobila je ZIP-line žičara „Pazi medo“ iz Vrhovina. Već smo spomenuli posebnu nagradu za manifestaciju „Jesen u Lici“. U kategoriji Turistička seljačka gospodarstva brončanu povelju dobio je OPG Zdene Ramljaka iz Korenice. Tradicijska ruralna gastronomija najboljom je ocijenjena u nacionalnom restoranu „Lička kuća“ u NP Plitvička jezera, a za aktivni turistički sadržaj nagrađen je brončanom poveljom Pustolovni centar „Rizvan City“ nedaleko od Gospića. Brončana povelja u kategoriji Aktivni turistički sadržaji pripala je Velebit-aktivnostima pod geslom „Avantura na dohvat ruke“. Za očuvanje ruralne tradicije brončanu povelju dobilo je turističko naselje Mrzlin-grad iz Korenice, navela je predsjednica Dijana Katica.

Župan Ernest Petry zahvalio se na ovim laskavim titulama i istaknuo nekoliko vrlo važnih projekata koji su u tijeku, a koji će u konačnici označiti bolju kvalitetu života građana, kao i brojne pomake u smislu razvoja turističkih i gospodarskih sadržaja ovog dijela Hrvatske.

LSŽ /A.M.

foto: LSŽ

Comments are closed.