Najnovije

U Otočcu neviđena hajka raznih inspekcija na poduzetnike!

26 veljače, 2023 | by G.N.P / Z. Bogdanić
U Otočcu neviđena hajka raznih inspekcija na poduzetnike!
komentar dana
0

U proteklih 15-ak dana javilo nam se nekoliko otočkih poduzetnika koji su se požalili da su im tijekom mjeseca veljače razne inspekcije dolazile i po nekoliko puta u nadzor.

Poduzetnici sa kojima smo razgovarali kažu da je ovakva navala carinskih, poreznih, tržnih, radnih, turističkih i tko zna kakvih inspekcija dosada neviđena u Otočcu. Nekima od njih su u roku 10-ak dana dolazile razne inspekcije i po 3-4 puta. Protiv nekih poduzetnika podnesene su prijave zbog povećanja cijena roba i usluga što je potpuno besmisleno, s obzirom da je formiranje cijena u Hrvatskoj kao i u svim državama EU slobodno. Sve te prijave završit će odbacivanjem na sudu, kao i prijava protiv zagrebačke frizerke koju je Državni inspektorat htio kazniti sa 3000 Eura zbog povećanja cijena za dvije usluge u iznosu od 9 i 36 centi. Više o tome pročitajte OVDJE.

Svima je jasno da je ovakvo zastrašivanje poduzetnika rezultat nemoći izvršne vlasti da stane na kraj inflaciji koja je rezultat mnogih faktora, a ne samo povećanja cijena šišanja.

Kako neslužbeno doznajemo, uzrok ove neviđene hajke raznih inspekcija su anonimne prijave koje neki otočki “psihopati” šalju raznim inspekcijskim službama. Nitko nije protiv toga da se u državi uvede red u poslovanje svih poslovnih subjekata, ali maltretirati poduzetnike zbog anonimnih prijava koje su najčešće izmišljene je van svake pameti.

Dok na jednoj strani Državni inspektorat prijavljuje frizerku jer je podigla cijenu šišanja za 9 centi (68 lipa), na drugoj se strani iz INA-e ukrade milijardu kuna i izvršna vlast o tome šuti. A da ne pričamo o kriminalu Gabice i kninske kraljice.

G.N.P/Z.Bogdanić

Foto: 01portal

Comments are closed.