Najnovije

U Otočcu obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

5 kolovoza, 2022 | by G.N.P / Z. Bogdanić
U Otočcu obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja
Domovinski rat
0

Paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca kod spomenika poginulim braniteljima iz Domovinskog rata u Otočcu započelo je obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Počast poginulim braniteljima odali su ratni zapovjednici 133. brigade, predstavnici gradske vlasti, policije, vatrogasaca, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Grada Crikvenice, političkih stranaka kao i građani. Obilježavanje je nastavljeno polaganjem vijenaca na spomenik hrvatskim braniteljima poginulim u VRO Oluja u Zalužnici gdje su bili nazočni i predstavnici Grada Senja, općine Vinodolska i općine Vrhovine. Komemoraciji u Zalužnici pridružili su se i hrvatski branitelji iz općine Vinodolska koji su istrčali ultramaraton Birbir – Zalužnica.

Nakon komemoracije u Zalužnici održana je sveta misa za poginule hrvatske branitelja u crkvi Presvetog trojstva u Otočcu.

U poslijepodnevnim satima održavaju se turniri u boćanju i nogometu na igralištu u ulici Bartola Kašića, a u večernjim satima u gradskom parku nastupit će Jura Stublić i grupa Film.

G.N.P/Z. Bogdanić

Comments are closed.