Najnovije

Uspješan vikend za Barkanovce

21 rujna, 2019 | by G.N.P / Z. Bogdanić
Uspješan vikend za Barkanovce
Događanja
0

Subota 14.9.2019. bila je rezervirana za uspon na Tulove Grede u organizaciji Srca Velebita događaj je koji želi popularizirati Velebit i Majstorsku cestu. Cilj je bio uspesti se iz Svetog Roka na Velebit. Vožene su dvije staze duža od 56 km usponom od 1240 m i lakša od 36 km visinske razlike od 920 m. Ugodno vrijeme pratilo je bicikliste od starta do cilja po prekrasnim Velebitskim prostranstvima.

Alen Marić vozio je stazu od 36 km i završio na drugom mjestu iza Josipa Štampara sa zaostatkom od dvije minute.

Dok smo nedjelju 15.9.2019 proveli u Rapcu gdje je održano posljednje kolo Husqvarna XCM kupa Hrvatske 2019. Na samoj utrci startalo je gotovo 130 natjecatelja što je manje nego proteklih godina međutim konkurencija je bila i više nego žestoka. Jedan od najboljih biciklista svijeta Manuel Fumić (Cannondale Factory Racing XC) odnio je uvjerljivu pobjedu u Elite i U23 konkurenciji pa su Boštjan Hribovšek (Calcit Bike Team) i Matthias Grick (KTM MTB Factory Team) vodili svoju borbu za drugo mjesto koje je na kraju sa samo 6 sekundi prednosti odnio Slovenac Hribovšek. Najbrži od malobrojnih Hrvata u najjačoj kategoriji bio je Josip Toljan (BBK Orlov Krug) na četvrtom mjestu. Toljan je iskoristio priliku, ostvario dobar plasman, popeo se na postolje i samim time osigurao povijesnu fotografiju s Fumićem na postolju. Među Elite i U23 natjecateljicama najbrže je stazom prošla Gorana Težak (Adrenalina Giant MTB Team) dok je druga, ujedno i posljednja u ženskoj kategoriji, bila Kristina Lukačević (BK Rotor).

Na maratonu Valamar Terra Magica 2019. član BK Barkana Toni Marić je u konkurenciji juniora završio na četvrtom mjestu. Također kako je ova utrka bila posljednje kolo Husqvarna XCM kupa Hrvatske 2019. proglašeni su i pobjednici u ukupnome poretku u disciplini XCM-a. Toni je u ukupnome poretku državnog prvenstva žavršio kao drugo plasirani junior 2019. godine.

Link na rezultate:

Uspon na Tulove Grede http://outdoorlab.hr/index.php/rezultati-utrke-srce-velebita-14-09-2019/

Valamar Terra Magica 2019 https://vtm.bike/hr/rezultati/

A.Marić

Comments are closed.