Najnovije

Uspješno održan prvi Uskrsni doručak

2 travnja, 2024 | by G.N.P / Z. Bogdanić
Uspješno održan prvi Uskrsni doručak
Vijesti
0

OTOČAC – Jučer je u organizaciji Turističke zajednice Grada Otočca održan prvi Uskrsni doručak i turnir u tucanju jaja. Uskrsni doručak i turnir održani su nakon svete mise i to u suradnji sa Župom Presvetog Trojstva i udrugom umirovljenika iz Otočca. Na nekoliko štandova dijelila su se uskršnja obojena jaja, šunka, sir, mladi luk i rotkvica, domaći kruh te razni kolači i ostale slastice. Turistička zajednica osigurala je potrebne namirnice, dok su iste pripremili i dijelili veseli i vrijedni članovi udruge umirovljenika iz Otočca.

Uz blagdansku gastronomsku ponudu održan je i zabavni dio programa, odnosno turnir u tucanju jaja za djecu i odrasle. Prijave su bile u tri kategorije (žene, muškarci, djeca). Tako je u kategoriji žene pobjedu odnijela Maria Abramović koja je uz pehar osvojila večeru za dvoje u Hotelu Zvonimir. U kategoriji muškarci pobjedu je odnio Hrvoje Mudrovčić osvojivši večeru za dvoje u restoranu Bumerang u Otočcu, dok je u dječjoj kategoriji pobjedu odnijela Franka Bukovac osvojivši put na otok Prvić sa župom Presvetog Trojstva u trajanju od 6 dana pod vodstvom don Gorana Antunovića.

Cilj ove manifestacije bio je svim posjetiteljima, kao i gostima koji borave u gradu Otočcu i okolici, predstaviti gastronomsku ponudu naših tradicionalnih uskrsnih jela, oživjeti uskrsne običaje te proširiti trajanje manifestacije Uskrs u Otočcu.

Bila je to odlična prilika i za druženje s članovima udruge umirovljenika iz Otočca koji su, osim bogatom blagdanskom trpezom, s ostalim okupljenim mnoštvom zaplesali ličko kolo te zapjevali nekoliko domaćih pjesama.

TZG Otočca

foto: Z. Orešković

Comments are closed.