Najnovije

Vrijedi li amortizer više od ljudskog života?

28 travnja, 2023 | by G.N.P / Z. Bogdanić
Vrijedi li amortizer više od ljudskog života?
komentar dana
0

Danas je dovršeno postavljanje usporivača prometa odnosno “ležećih policajaca”, kako se popularno zovu, u ulici Biškupljak u Otočcu. To je ono što većina stanara te ulice priželjkuje upravo zbog onih neodgovornih pojedinaca kojima je ta ulica godinama služila za divljanje sa automobilima, quadovima i motociklima. Prošle godine je krenula priprema i prikupljanje projektne dokumentacije te je zatraženo i rješenje MUP-a da bi se ovaj, po sigurnost stanara jako važan projekt realizirao. Rješenje MUP-a kojim će se postaviti usporivači prometa i u ulici Bartola Kašića možete pogledati OVDJE.

Naravno da uvijek ima onih koji negoduju zbog postavljanja usporivača prometa opravdavajući to negodovanje mogućim oštećenjem amortizera automobila kao i ostalih dijelova podvozja. To se može protumačiti isključivo kao sebičnost i egoizam jer nisu niti svjesni činjenice da to što se do sada nije desila tragedija u ulici Biškupljak je puka sreća s obzirom na veliki broj djece koja tu žive. Najopasnije doba godine je od svibnja do rujna kada pojedinci baš tu ulicu koriste kao pistu na Grobniku za svoje ljubimce na dva kotača.

Mnogi od nas koji ponekad otputuju do Zagreba vidjeli su na stotine takvih “ležećih policajaca” koji su postavljeni isključivo kao dodatna mjera sigurnosti upravo zbog divljaka u prometu kojima ni ljudski život ništa ne znači.

A kada se u prometu budemo ponašali kao Skandinavci a ne kao Balkanci onda nam ovakve stvari neće niti trebati.

G.N.P/Z.Bogdanić

Comments are closed.