Najnovije

Zlatnu kunu za najuspješnije tvrtke u 2018. godini dobili Caclit Lika i IM-Commerce

19 prosinca, 2018 | by G.N.P / Z. Bogdanić
Zlatnu kunu za najuspješnije tvrtke u 2018. godini dobili Caclit Lika i IM-Commerce
Događanja
0

OTOČAC – Jučer je u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Otočac održana svečana i proširena sjednica. Naime, pored redovitih točaka dnevnog reda, bilo je upriličena dodjela Zlatne kune za najuspješnije srednje i malo trgovačko društvo u Ličko-senjskoj županiji.

Predsjednik Županijske komore dr. Joso Brajković otvorio je sjednicu, a potom je izlaganje o Digitalnoj komori imala Sanja Šimić, direktorica Centra za digitalnu transformaciju i strateški razvoj. Šimić je nazočne upoznala s ovim projektom HGK, njegovima prednostima i velikima mogućnostima te pozvala gospodarstvenike da slobodno pristupe ovom obliku pružanja komorskih usluga. Pritom je demonstrirala kako pristupiti, odnosno kako koristiti brojne komorske usluge kroz Digitalnu komoru.

Potom je Mirjana Košec, tajnica Centra za mirenje pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, upoznala nazočne s uslugama ovoga Centra za mirenje. Centar je jedna od mogućnosti koju ne koriste gospodarstvenici još u dovoljnoj mjeri, a kroz koji se mogu riješiti brzo i veoma jeftino sporovi koji nastanu. Ovaj postupak ima brojne druge prednosti pred klasičnim sudovanjem pred nadležnim sudovima, odnosno pred ugovorenim arbitražama.

Predsjednik dr. Brajković je ukratko iznio rezultate poslovanja gospodarstvenika u Ličko-senjskoj županiji, trendove u gospodarstvu, ali i usporednice s prosjekom Hrvatske, odnosno s drugima hrvatskim županijama. Potom je obrazložio povoljnosti oko mogućnosti dobivanja znakova Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko jer je dobivanje ovih znakova kvalitete poduprlo značajnim sredstvima Ministarstvo gospodarstva i prava je prigoda da gospodarstvenici iskoriste ta sredstva, odnosno da ishode znakove kvalitete a da im svi troškovi budu namireni iz osiguranih sredstava.

Na kraju su dodijeljene plakete Zlatna kuna za najuspješnije srednje i malo trgovačko društvo. Od srednjih najuspješnije je bilo Caclit Lika d.o.o. Gospić, a od malih već drugu godinu zaredom IM-Commerce d.o.o. Jezerane. Komora je i ove godine dodijelila priznanja poduzetnicima za njihov neprekinuti dugogodišnji rad i poslovanje. Za 10-godišnji rad priznanje je dobilo 25 trgovačkih društava, za 15-godišnji pet trgovačkih društava, za 20-godišnji devet trgovačkih društava i za 25-godišnji rad i poslovanje 30 trgovačkih društava.

M.K / G.G

Comments are closed.