Najnovije

Cirkus na ličkom Veleučilištu. Branislav Šutić prije 10 godina zaposlio osobu za koju Vlatka Ružić sada tvrdi da nema kompetencije!

25 ožujka, 2021 | by G.N.P / Z. Bogdanić
Cirkus na ličkom Veleučilištu. Branislav Šutić prije 10 godina zaposlio osobu za koju Vlatka Ružić sada tvrdi da nema kompetencije!
komentar dana
0

Žalosno je bilo jučer čitati odgovor dekanice Veleučilišta Nikola Tesla i poznate hrvatske znanstvenice Vlatke Ružić kako se koprca pokušavajući odgovoriti županu Darku Milinoviću na optužbe da svojom nesposobnošću nanosi štetu tom istom Veleučilištu. Gospođa Marija Baburić-Vranešić, koju Vlatka proziva za nekompetenciju, primljena je u radni odnos na Veleučilištu za vrijeme mandata Branislava Šutića. Trebalo je punih 10 godina našoj dragoj dekanici da shvati kako gospođa nema kompetencije i da njenom zaslugom Veleučilištu nije odobren specijalistički studij.

Naša draga dekanica je očito zaboravila da je upravo njezina obaveza stvoriti uvjete za otvaranje specijalističkog studija, a ako netko i nema kompetencije onda se dekanica mora potruditi da se taj problem riješi. Upirati prstom i svu krivicu svaljivati na jednu osobu prije svega je nemoralno jer su jedini krivci za stanje na ličkom Veleučilištu isključivo Vlatka Ružić i stvarni gazda Veleučilišta Branislav Šutić. Zapravo nas i čudi neznanje dekanice Ružić oko toga tko je odgovoran za rad obrazovne ustanove s obzirom na njezino „veliko“ iskustvo u prosvjeti još dok je radila u Korenici.

Upravo ovaj dio iz izvješća Agencije za visoko obrazovanje najbolje oslikava stanje na Veleučilištu Nikola Tesla: „Uz to što su članovi uprave Veleučilišta, dekanica i prodekan za razvoj i suradnju također su nositelji političkih funkcija u lokalnoj zajednici. Prodekan za razvoj i suradnju predsjednik je gradskoga vijeća grada Otočca, a dekanica je članica gradskog vijeća grada Otočca. Premda takva situacija može pomoći pri uspostavljanju veza s lokalnom zajednicom, mogla bi i ozbiljno ugroziti akademsku objektivnost i ozbiljnost Veleučilišta, naročito zbog njihove uključenosti u operativnu politiku na lokalnoj razini. Veleučilište ni u kojem slučaju ne bi smjelo služiti kao institucija za političko pokroviteljstvo, nego bi trebalo graditi imidž nepristrane akademske institucije koja se odlikuje visokokvalitetnim nastavnim procesima i nastavnim osobljem“.

Ono što građane osobito smeta je to što se plaće Branislava Šutića (oko 14 tisuća kuna) i Vlatke Ružić (oko 15 tisuća kuna) isplaćuju iz državnog proračuna a oni se ponašaju kao da je Veleučilište Nikola Tesla njihova privatna firma.

G.N.P/Z.B.

Comments are closed.