Najnovije

Održana redovna Skupština Zajednice sportskih udruga Grada Otočca

6 travnja, 2022 | by G.N.P / Z. Bogdanić
Održana redovna Skupština Zajednice sportskih udruga Grada Otočca
Događanja
0

Večeras je u prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva Otočac održana redovna Skupština zajednice sportskih udruga Grada Otočca. Od 24 članice Zajednice na Skupštini su prisustvovala 22 predstavnika klubova i udruga.

Tajnik ZSUGO Dražen Benčić podnio je programsko i financijsko izvješće a pročitano je i izvješće Nadzornog odbora za 2021. godinu. Jedna od točaka dnevnog reda bila je i usvajanje novoga Pravilnika o uvjetima i kriterijima za financiranje programa u sportu za 2022. godinu. Na predloženi Pravilnik bilo je primjedbi od strane predstavnika Taekwondo kluba Gacka i Šahovskog kluba Gacka koji smatraju da bi trebali imati viši natjecateljski status s obzirom na rezultate i rang natjecanja na državnom nivou. Odgovore na njihove primjedbe dobili su od člana povjerenstva za raspodjelu financijskih sredstava. Pravilnik je usvojen većinom glasova.

Na Skupštini je većinom glasova usvojen i izmijenjeni Statut ZSUGO.

U članstvo ZSUGO jednoglasno je primljena rekreacijska udruga “Pokreni se”.

Na dnevnom redu Skupštine bila je i točka na kojoj se glasovalo o razrješenju dosadašnjeg predsjednika Skupštine ZSUGO Gorana Bukovca. Kao razlog za taj prijedlog navedeno je mišljenje sportske inspekcije koja je sugerirala da gradonačelnik ne bi trebao biti na čelu ZSUGO. Prijedlog je izglasan jednoglasno a za novoga predsjednika ZSUGO jednoglasno je izabran predsjednik NK Otočac Marko Žubrinić.

G.N.P/Z. Bogdanić

Comments are closed.