Najnovije

U Novalji se održava 13. jesenski stručni skup Hrvatske vatrogasne zajednice

1 prosinca, 2023 | by G.N.P / Z. Bogdanić
U Novalji se održava 13. jesenski stručni skup Hrvatske vatrogasne zajednice
Vijesti
0

NOVALJA – U Novalji je danas započeo 13. jesenski stručni skup Hrvatske vatrogasne zajednice, a koji je okupio gotovo 120 sudionika sustava zaštite od požara iz cijele Hrvatske. Na stručnom skupu sudjelovali su izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja general Dragutin Repinc, izaslanik ministra obrane pukovnik Rajko Mijatović, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, zapovjednik PP eskadrile pukovnik Darko Kučej, u ime Ministarstva unutarnjih poslova, inspektor Nikola Turkalj, zamjenik predsjednika Predsjedništva HVZ-a Dino Kozlevac, u ime VZŽ Ličko-senjske Zvonimir Lončarić, župan ličko-senjski Ernest Petry, gradonačelnik Grada Novalja Ivan Dabo, predstavnici Gasilske zveze Slovenije Marko Adamič i Boris Budal, te predstavnici drugih dionika koji sudjeluju u stručnom skupu kao i vatrogasci iz područja cijele RH.

Gradonačelnik Dabo izrazio je zadovoljstvo što je Novalja ponovno, po drugi put u istoj godini, domaćin vatrogasnog događanja koji okuplja velik broj vatrogasaca iz cijele RH.

Župan Petry istaknuo je kako je čast što su Novalja i Ličko-senjska županija ponovno domaćin aktivnosti koje se organiziraju u vatrogastvu na državnoj razini.

Izaslanik predsjednika Predsjedništva HVZ-a Kozlevac pohvalio je ovaj skup kao priliku da se analiziraju intervencije i razmjene iskustva te izrazio zahvalu i sudionicima iz drugih subjekata koji sudjeluju u sustavu zašite od požara, a i danas su sudionici stručnog skupa vatrogasaca.

General Repinc izrazio je zadovoljstvo zbog organizacije ovog skupa, kazavši kako vatrogasci imaju što reći i ne trebaju biti skromni niti kritični, ali je također rekao da je važno otvarati teme što sve treba popraviti.

Zapovjednik Tucaković otvorio je skup kazavši kako su u vatrogastvu brojne teme važne i treba ih rješavati, ali treba uzeti u obzir da je vatrogastvo velik sustav te da je potrebno vrijeme da se svi ti problemi i riješe.

Na ovom jednodnevnom skupu teme su bile rezervirane za analize vatrogasnih intervencija, od analize intervencije u Osijeku na požaru na prostoru tvrtke za preradu i skladištenje plastike „Drava Internacional“, požara na Čiovu i u Župi Dubrovačkoj, poslova vatrogasne inspekcije, važnosti vremenske prognoze za vatrogastvo, angažmana zračnih snaga tijekom protupožarne sezone do zaštite požara šuma i tekućih EU projekata HVZ-a.

Također, na ovome skupu sudjelovali su i izlagači zahvaljujući kojima se sudionici i posjetitelji mogu upoznati i s novitetima na tržištu usluga kao i s proizvodima namijenjenim vatrogastvu.

LSŽ

foto: LSŽ

Comments are closed.