Najnovije

Umjesto povećanja sigurnosti, usporivači na Biškupljaku postali opasni po život!

9 srpnja, 2023 | by G.N.P / Z. Bogdanić
Umjesto povećanja sigurnosti, usporivači na Biškupljaku postali opasni po život!
komentar dana
0

Nije dugo trajalo olakšanje stanovnika Biškupljaka nakon što su prije dva mjeseca postavljeni usporivači prometa odnosno „ležeći policajci“ kako ih se naziva u žargonu o čemu više možete pročitati OVDJE. Iako se očekivalo da će se konačno riješiti problem divljaka koji su ulicu Biškupljak koristili za ludu jurnjavu automobilima, motociklima i quadovima situacija je postala puno gora i opasnija. Umjesto da se prije usporivača smanji brzina, pojedini vozači bez smanjivanja brzine jednostavno projure nogostupom pored usporivača ugrožavajući time i pješake koji tuda prolaze.

Zakon o sigurnosti prometa na cestama u članku 46. definira vožnju motornim vozilom:

  • Vozač motornog vozila za kretanje u prometu mora koristiti isključivo kolnik, kretati se sredinom obilježene prometne trake, odnosno trakom namijenjenom za promet one kategorije vozila kojoj vozilo pripada, osim u slučaju opasnosti za život, zdravlje i imovinu.

Prije nekoliko dana zabilježen je slučaj stanovnika ulice Biškupljak (podaci poznati portalu Gacka053) kojega je umalo pregazio jedan takav prometni divljak koji je vozio nogostupom dok je čovjek pješice izlazio iz kuće na nogostup.

I sami smo se prije dva dana uvjerili koliko neki vozači bahato voze tom ulicom ne mareći da vožnjom po nogostupu ugrožavaju živote. Snimili smo vozača crnog Mercedesa kako prelazi na suprotnu stranu kolnika te vozi nogostupom kako bi valjda zaštitio amortizere svoga limenog ljubimca.

Kontaktirali smo i gradonačelnika Otočca kao i predstavnika firme koja je postavila usporivače te smo dobili obećanje da će se ovaj problem koji direktno ugrožava živote ljudi što prije riješiti.    

G.N.P/Z.Bogdanić

Comments are closed.