Najnovije

Zašto Vlatkici nije dovoljno jedno žuto jaje?

1 travnja, 2021 | by G.N.P / Z. Bogdanić
Zašto Vlatkici nije dovoljno jedno žuto jaje?
komentar dana
0

Mi na adresu našega portala NISMO primili nikakvo pismo čitatelja pa ga nećemo niti objaviti. Oni kojima nedostaje hrabrosti i ideja skrivaju se iza “pisma čitatelja”. Tako je i poznata hrvatska znanstvenica otočkih korijena Vlatka Ružić dobila pismo čitatelja „kojega je objavila u cijelosti“ (http://indirektno.com/pisma-citatelja-otuzni-vjesnik-proljeca-u-reziji-tz-otocac/), a vezano je za uređenje gradskog trga.

Stoljećima je ukrašeno jaje ili pisanica simbol Uskrsa. Gotovo je nezamislivo dočekati Uskrs bez „farbanja jaja“, kako se to popularno kaže u našim krajevima. Ove se godine obilježavanju Uskrsa pridružila i Turistička zajednica Grada Otočca postavljanjem žutoga jajeta ili pisanice na glavni gradski trg. To se nije svidjelo našoj Vlatkici koja je inače specijalizirala dekoracije za Uskrs, pa je svoj portal „počastila“ sa pismom nepoznatog autora u kojem se kritizira uređenje gradskog trga, aludirajući da je jedno jaje premalo. Ne samo da kritizira žuto jaje nego spominje i plastični bor kao božićni ukras. Ovdje je zaboravila jednu bitnu stvar a to je da je taj plastični bor nabavila njezina odnosno HDZ-ova vlast prije dosta godina. Tada joj plastični bor nije smetao.

Vlatka Ružić je, uz predsjednika Gradskog vijeća Otočca Branislava Šutića, idejni tvorac uništavanja Otočca još od 2017. godine. Gašenje HRO-a, pokušaj zatvaranja kuglane, uskraćivanje sredstava za Eko Etno i za smotru folklora, ukidanje sredstava za izgradnju dječjeg vrtića i asfaltiranje lokalnih cesta samo su neke od „zasluga“ koje možemo pripisati dvojcu Šutić-Ružić. I sada se ta znanstvenica i „moralna vertikala“ Otočca žali da je malo jedno žuto jaje na gradskom trgu. Ako baš želi, može uz svoje titule dr. sc. i dipl. oec. dodati i „v.d.u.j.“ – Viša Dekoraterka Uskršnjih Jaja.

G.N.P/Z.B.

Comments are closed.